010 - 800 9885

3D printen op school 2016-2017

3D printen op school 2016-2017

Het nieuwe schooljaar staat weer voor de deur. De meeste scholen treffen de laatste voorbereidingen om te kunnen starten. Sommige scholen zijn al begonnen met de lessen.

Afgelopen zomer hebben verschillende scholen de keuze gemaakt, om na de zomer te gaan starten met 3D printen op school 2016-2017. Wellicht heeft u hier ook over nagedacht na het lezen van een van onze e-mails of omdat u zich al langer in 3D printen op school verdiept.

Ook voor 3D printen op school 2016-2017 zijn wij er voor basisscholen en middelbare scholen, om te helpen bij de implementatie van 3D printen op school. We helpen scholen door het ontwikkelen van lessen, gebruiksvriendelijke handleidingen en door het geven van een workshop aan de docenten. Dit alles vormt samen het Educatiepakket 3D printen, samen met het verbruiksmateriaal en natuurlijk, de 3D printer zelf. Het Educatiepakket 3D printen omvat alles wat een school nodig heeft, om écht te kunnen beginnen met het geven van lessen 3D printen.

3D printen op school 2016-2017

Het Educatiepakket 3D printen

Voor het Educatiepakket 3D printen kunt u kiezen uit 3 verschillende type 3D printers, wel zo overzichtelijk. Voor het voortgezet onderwijs raden wij de Builder 3D Dual Feed aan. Deze 3D printer kan met 2 kleuren tegelijk printen en dat is uniek! Dit zorgt ervoor dat er voor leerlingen meer uitdaging is voor het 3D ontwerpen, omdat er verschillende printmogelijkheden zijn. Voor het primair onderwijs raden wij de Ultimaker 2+ aan. De 3D printer van Ultimaker wordt gekenmerkt door een uitmuntende gebruiksvriendelijkheid.

Voor scholen die voor één van deze twee opties het budget niet heeft, hebben we het Educatiepakket 3D printen met de Ultimaker 2 GO samengesteld. Deze heeft een kleiner printoppervlak, dan de andere 2 3D printers. Dit is dan ook het perfecte instapmodel voor scholen.

Met het oog op de 21e Eeuwse vaardigheden komt 3D printen op school perfect tot haar recht. Onder andere de 21e Eeuwse vaardigheden creativiteit, kritisch denken, probleem oplosvaardigheden en digitale geletterdheid worden gestimuleerd door het werken met 3D printers en 3D ontwerpprogramma’s als Tinkercad.

Indien u vragen heeft over 3D printen op school, dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Daarnaast kunt een kijkje nemen op de website 3D printer & onderwijs.nl. Wij zijn bereikbaar voor al uw vragen. Dit kan via de website, telefonisch en via de mail.

3D printer en onderwijs.nl Nieuws

 • Cursus 3D printen
  Cursus 3D printen
  Cursus 3D printen Bij 3D printer & onderwijs.nl kunnen onderwijsinstellingen terecht voor een cursus 3D printen. Onze 3D print experts helpen basisscholen, middelbare scholen en...
 • 3D printen op het MBO
  3D printen op het MBO
  3D printen op het MBO 3D printen heeft de toekomst, zo ook 3D printen op het MBO. Ook verschillende scholen hebben dit al gezien én...
 • Ultimaker 3 kopen
  Ultimaker 3 kopen
  Ultimaker 3 kopen Bij Beamers & Touchscreens.nl kunt u nu de Ultimaker 3 kopen. Ultimaker heeft zich door de jaren heen bewezen als meest betrouwbare...

Contactgegevens

3D printer & onderwijs.nl
Steupelstraat 40
3065 JE Rotterdam
Nederland

Tel: 010 - 800 9885

Erkend Leerbedrijf

Onderdeel van Newcandle