010 - 800 9885

3D printers op school

Gebruiksvriendelijke en betaalbare 3D printers

Bij 3D Printers & Onderwijs.nl hebben wij gekozen voor een drietal 3D Printers, namelijk de Builder Premium, Ultimaker 2+, Ultimaker 2 GO en de Ultimaker 3. Al deze printers zijn geschikt voor het onderwijs, door de gebruiksvriendelijkheid en ‘open’ bouw. Hierdoor kunnen leerlingen goed zien hoe er geprint wordt.

Daarnaast werken de 3D printers met het milieuvriendelijke PLA filament, waardoor er geen stinkende en schadelijke dampen vrijkomen bij het printen (meer informatie). Daarbij worden er bij de 3D printers continue nieuwe materialen toegevoegd. Zo is het nu mogelijk om te printen met rubber, koper, hout en brons.

3D Printers
Voor 3D Printer & Onderwijs.nl is het belangrijk om de leerlingen van nu de nieuwste en beste mogelijkheden te bieden voor 3D printen. Vandaar dat wij enkel kwalitatief goede 3D printers aanbieden. Wij adviseren scholen om een 3D printer alleen aan te schaffen in de vorm van het Educatiepakket 3D printen. Omdat dit pakket zorgt ervoor dat scholen direct aan de gang kunnen met de 3D printer. Lees hier meer over het Educatiepakket. Bij 3D Printer & Onderwijs leveren wij drie verschillende modellen 3D printers; De Builder Premium, Ultimaker 2+ en de Ultimaker 2 GO en de Ultimaker 3.

De verschillende 3D printers

Builder Premium:

Uniek aan de Buider 3D is de Dual Feed techniek. Dit houdt in dat de printer twee kleuren tegelijk kan printen en dat er zelfs tijdens het printen van kleur gewisseld kan worden. Bovendien print de Builder Premium nauwkeurig en is te gebruiken voor het printen van veel verschillende materialen, zoals flexibel en oplosbaar materiaal. Mede daarom is de Builder Premium is omwille van de uitgebreidere mogelijkheden een perfecte printer voor het voortgezet onderwijs. De 3D printer is verkrijgbaar in 2 kleuren en 3 verschillende bouwoppervlaktes.

De verschillende Ultimakers

Ultimaker 2+:

Ultimaker is internationaal het bekendste 3D printer merk. Zij hebben de 3D printers ver doorontwikkeld en staan bekend om betrouwbaarheid als het aankomt op het 3D printen. De Ultimaker 2+ heeft een heated bed en kan met verschillende grootte printkoppen werken, waardoor er in een korte tijd een groot ontwerp geprint kan worden. Ook kan deze 3D printer zeer nauwkeurig printen voor detail bij de kleinste ontwerpen. De 2+ variant is omwille van de gebruiksvriendelijkheid en printkwaliteit een perfecte printer voor zowel het primair als het secundair onderwijs.

Ultimaker 2 GO:

Met de Ultimaker 2 GO is er een betaalbare versie van de geïntroduceerd. Deze Ultimaker in combinatie met het Educatiepakket 3D printen is perfect voor het primair onderwijs en als instapmodel voor 3D printen op school. De Ultimaker 2 GO is klein in formaat, maar groot in haar mogelijkheden en betrouwbaarheid. Het is dan ook de meest krachtige, kleine printer. Wij verwijzen u ook graag naar de pagina van de fabrikant Ultimaker.

Ultimaker 3: 

Bij 3D printer & onderwijs.nl kunt u ook terecht voor de Ultimaker 3. Ultimaker heeft zich door de jaren heen bewezen als meest betrouwbare 3D printer op de markt. En nu gaan ze een stapje verder. Ultimaker 3 is een zeer betrouwbare dual extruder 3D printer. Het is nu mogelijk om complexe ontwerpen uit te printen, terwijl het gebruiksgemak van de Ultimaker 3 behouden blijft. Ook onderscheidt deze printer zich van andere merken door de unieke auto-nozzle lifting, de professionele bouw en support materialen en de verwisselbare print cores.

Heeft u vragen over de verschillende mogelijkheden? Neem dan contact met ons op. Dit kan zowel telefonisch, via de mail als via deze website.

3D printer en onderwijs.nl Nieuws

 • Cursus 3D printen
  Cursus 3D printen
  Cursus 3D printen Bij 3D printer & onderwijs.nl kunnen onderwijsinstellingen terecht voor een cursus 3D printen. Onze 3D print experts helpen basisscholen, middelbare scholen en...
 • 3D printen op het MBO
  3D printen op het MBO
  3D printen op het MBO 3D printen heeft de toekomst, zo ook 3D printen op het MBO. Ook verschillende scholen hebben dit al gezien én...
 • Ultimaker 3 kopen
  Ultimaker 3 kopen
  Ultimaker 3 kopen Bij Beamers & Touchscreens.nl kunt u nu de Ultimaker 3 kopen. Ultimaker heeft zich door de jaren heen bewezen als meest betrouwbare...

Contactgegevens

3D printer & onderwijs.nl
Steupelstraat 40
3065 JE Rotterdam
Nederland

Tel: 010 - 800 9885

Erkend Leerbedrijf

Onderdeel van Newcandle