010 - 800 9885

3DPrinter

Wat is een 3Dprinter?

Een 3Dprinter is een apparaat dat digitale driedimensionale voorwerpen kan omzetten tot een tastbaar product. U kunt een 3Dprinter zien als een klein fabriekje, die vanaf een digitaal 3D ontwerp tastbare producten kan produceren. Door middel van verschillende ontwerpprogramma´s en online platvormen kunt u de printer een bepaald ontwerp uit laten printen.

Hoe werkt een 3Dprinter?3DPrinter filament

Op de 3Dprinter worden één of meerdere rollen filament aangesloten, dit filament bestaat uit een kunststof in de vorm van een draad zoals op de afbeelding hiernaast. De printer verhit dit materiaal tot ongeveer 210 graden Celsius waarna de kunststof een vloeibare vorm aanneemt.

Nu de kunststof binnen in de printer vloeibaar is, geeft de aangesloten computer de 3Dprinter de opdracht om te beginnen met printen. De gesmolten kunststof wordt door een klein gaatje in de printkop (nozzle) naar buiten geperst. De printer zal nu laag voor laag het betreffende voorwerp gaan opbouwen.

Wat kun je maken met een 3Dprinter?

Met een 3Dprinter kan u tot een bepaald formaat alle denkbare voorwerpen in één keer uitprinten. Denk hierbij aan bijvoorbeeld maquettes voor architecten, prototypes van allerlei producten, gepersonaliseerde telefoonhoesjes, sieraden of zelfs onderdelen voor de 3Dprinter zelf!

3DPrinterVerschillende 3Dprinters 

Er zijn verschillende soorten 3Dprinters die verschillen in techniek, beoogde toepassing en prijsklasse. 3Dprinters die bedoelt zijn voor niet-industriële toepassingen verschillen tot op heden echter niet zo veel van elkaar in techniek. Op de afbeelding hiernaast is een Builder Dual Feed te zien, dit is één van de in totaal drie onderwijsprinters verkrijgbaar met het Educatiepakket.

Heeft u een vraag betreffende de mogelijkheden? U kunt altijd contact met ons opnemen. Dit kan zowel telefonisch, via de mail als via deze website. Daarnaast verwijzen wij u graag naar onze algemene pagina www.newcandle.nl.

U vindt onze contactgegevens in het menu onder Contact.

3D printer en onderwijs.nl Nieuws

 • Cursus 3D printen
  Cursus 3D printen
  Cursus 3D printen Bij 3D printer & onderwijs.nl kunnen onderwijsinstellingen terecht voor een cursus 3D printen. Onze 3D print experts helpen basisscholen, middelbare scholen en...
 • 3D printen op het MBO
  3D printen op het MBO
  3D printen op het MBO 3D printen heeft de toekomst, zo ook 3D printen op het MBO. Ook verschillende scholen hebben dit al gezien én...
 • Ultimaker 3 kopen
  Ultimaker 3 kopen
  Ultimaker 3 kopen Bij Beamers & Touchscreens.nl kunt u nu de Ultimaker 3 kopen. Ultimaker heeft zich door de jaren heen bewezen als meest betrouwbare...

Contactgegevens

3D printer & onderwijs.nl
Steupelstraat 40
3065 JE Rotterdam
Nederland

Tel: 010 - 800 9885

Erkend Leerbedrijf

Onderdeel van Newcandle