010 - 800 9885

O2A5 en Newcandle in de krant

O2A5 en Newcandle in de krant! In mei 2015 hebben wij met Newcandle een module 3D printen gegeven aan de plusklas Giessenlanden. 6 weken waren de kinderen bezig met het ontwerpen van hun eigen schoolplein. De meest variërende ontwerpjes zijn voorbij gekomen: van een kasteel tot een (totaal hol ontworpen) bankje en van een kartbaan tot een doolhof.

O2A5 en Newcandle in de krant

Module 3D printen

O2A5 en Newcandle in de krant

Module 3D printen

O2A5 en Newcandle in de krant

Module 3D printen

 

 

 

 

 

Na deze module 3D printen was één van de leerlingen nóg meer geïnteresseerd in 3D printen dan de rest. Richard besloot er zijn spreekbeurt over te geven. Onder begeleiding van één van de 3D experts van Newcandle werd de 3D printer aan de kinderen uit de klas van Richard getoond. Na de spreekbeurt werd er door de lerares en Richard besloten om een brief te schrijven naar het bestuur van overkoepelende organisatie O2A5 om hen ervan te overtuigen een 3D printer aan te schaffen.

En met succes! 2 weken geleden is de basisschool van Richard begonnen met het Educatiepakket 3D printen van Newcandle. Op OBS Giessen-Oudekerk zijn de kinderen onwijs enthousiast en worden er verschillende ontwerpjes uitgeprint. Over een aantal weken gaat de 3D printer naar de volgende school binnen O2A5 om ook hen enthousiast te maken over de mogelijkheden van 3D printen.

Daarnaast is het doorzettingsvermogen van Richard ook bij de landelijke kranten niet onopgemerkt gebleven. In het AD is er een stuk geschreven over het 3D printen in de Giessenlanden, onwijs tof en erg goed gedaan! Hieronder vinden jullie het artikel.

Artikel AD Rivierenland 3d-printer

Hopelijk is Richard voor velen een voorbeeld en gaan er in de nabije toekomst meer scholen aan de slag met de oneindige mogelijkheden van 3D printen.

Voor onze algemene pagina verwijzen wij u graag naar www.newcandle.nl.

3D printer en onderwijs.nl Nieuws

 • Cursus 3D printen
  Cursus 3D printen
  Cursus 3D printen Bij 3D printer & onderwijs.nl kunnen onderwijsinstellingen terecht voor een cursus 3D printen. Onze 3D print experts helpen basisscholen, middelbare scholen en...
 • 3D printen op het MBO
  3D printen op het MBO
  3D printen op het MBO 3D printen heeft de toekomst, zo ook 3D printen op het MBO. Ook verschillende scholen hebben dit al gezien én...
 • Ultimaker 3 kopen
  Ultimaker 3 kopen
  Ultimaker 3 kopen Bij Beamers & Touchscreens.nl kunt u nu de Ultimaker 3 kopen. Ultimaker heeft zich door de jaren heen bewezen als meest betrouwbare...

Contactgegevens

3D printer & onderwijs.nl
Steupelstraat 40
3065 JE Rotterdam
Nederland

Tel: 010 - 800 9885

Erkend Leerbedrijf

Onderdeel van Newcandle