010 - 800 9885

Workshop 3D printen Giesselanden

In mei en juni 2015 heeft 3D Printer & Onderwijs.nl een workshop/module gegeven aan de plusklas van verschillende basisscholen in de Giesselanden. 6 weken lang zijn kinderen uit groep 6 en groep 7 aan de gang gegaan met de 3D printer en de 3D printsoftware. Dit hebben zij gedaan aan de hand van het lesmateriaal van Newcandle. Tijdens de eerste les zijn de kinderen in contact gebracht met de 3D printer en waartoe deze in staat is. De kinderen kregen de opdracht om een mindmap te maken. Hierop schreven zij op waar zij aan dachten bij een 3D printer.

Tijdens les 2 zijn de kinderen voor de eerste keer in contact gekomen met de 3D printsoftware van Doodle 3D. Met Doodle 3D maakten zij van een 2D tekening een 3D ontwerp. Tijdens het ontwerpen werden de eerste ontwerpjes uitgeprint. Dit zorgde ervoor dat de kinderen na les 2 al een zelfgemaakt product mee naar huis konden nemen.

Les 3 tot en met les 5 stond in het teken van Tinkercad, een webbased 3D printontwerpprogramma waarbij er in een 3 dimensionaal veld wordt ontworpen. Met Tinkercad zijn de kinderen aan de slag gegaan om een eigen schoolplein te ontwerpen en uit te printen. In tweetallen maakten kinderen zelfbedachte ontwerpen, variërend van een bankje tot een doolhof en van voetbaldoeltjes tot een kasteel.

Aan het einde van les 5 hebben de kinderen een uitnodiging gemaakt voor de ouders, zodat de kinderen tijdens les 6 een presentatie konden geven. De kinderen vertelden de ouders nu een keer hoe de vork precies in de steel zit en dat was erg leuk om te zien! Hieronder vindt u daarvan een aantal foto’s:

FullSizeRender

Module 3D printen

FullSizeRender1

Module 3D printen

FullSizeRender3

Module 3D printen

IMG_2452

Module 3D printen

IMG_2460

Module 3D printen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bent u ook geïnteresseerd in een workshop/module 3D printen bij u op school? Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.

3D printer en onderwijs.nl Nieuws

 • Cursus 3D printen
  Cursus 3D printen
  Cursus 3D printen Bij 3D printer & onderwijs.nl kunnen onderwijsinstellingen terecht voor een cursus 3D printen. Onze 3D print experts helpen basisscholen, middelbare scholen en...
 • 3D printen op het MBO
  3D printen op het MBO
  3D printen op het MBO 3D printen heeft de toekomst, zo ook 3D printen op het MBO. Ook verschillende scholen hebben dit al gezien én...
 • Ultimaker 3 kopen
  Ultimaker 3 kopen
  Ultimaker 3 kopen Bij Beamers & Touchscreens.nl kunt u nu de Ultimaker 3 kopen. Ultimaker heeft zich door de jaren heen bewezen als meest betrouwbare...

Contactgegevens

3D printer & onderwijs.nl
Steupelstraat 40
3065 JE Rotterdam
Nederland

Tel: 010 - 800 9885

Erkend Leerbedrijf

Onderdeel van Newcandle