010 - 800 9885

Begeleiding bij 3D Printen

Begeleiding bij 3D Printen op school

Het 3D printen maakt mooie stappen. Er is veel om te doen. Echter weten niet veel scholen waar zij moeten beginnen. Wij willen jullie hier graag bij helpen. Daarom zijn wij de begeleiding bij 3D printen gestart.

Het doel van een 3D printer op school is dat leerlingen de kans krijgen om te werken aan hun creatief denkvermogen en het technisch inzicht. Leerlingen worden door het werken met 3D printers voorbereid op een toekomst waarin 3D printen belangrijk zal gaan worden. Om hen hierop voor te bereiden, gaan zij in de lessen aan de slag met verschillende 3D ontwerpprogramma’s.

Om leerkrachten goed voor te bereiden op het geven van lessen, moeten zij weten hoe de 3D printer werkt. En daar helpen wij hen mee! Zo leggen wij de leerkrachten uit hoe de 3D printer werkt, alsmede hoe de 3D ontwerpprogramma’s werken. Met deze 3D ontwerpprogramma’s worden de objecten gemaakt, alvorens deze kunnen worden uitgeprint door de 3D printer.

 

Het Educatiepakket van 3D printer & Onderwijs.nl

Onze missie is om ervoor te zorgen dat de implementatie van 3D printen in het onderwijs goed verloopt. Hiervoor hebben wij het Educatiepakket 3D printen(begeleiding bij 3D printen) samengesteld. Het zou immers erg zonde zijn dat de 3D printer een aantal weken na de aanschaf in de hoek verstoft.

De 3D printer moet daadwerkelijk in het lesprogramma van basisscholen en middelbare scholen worden opgenomen. Het Educatiepakket 3D printen omvat het volgende:

 • Ultimaker 2+   |   Ultimaker 3
 • 5 filamenten naar keuze – Keuze uit ruim 20 kleuren!
 • Installatie van de 3D printer & de 3D software – Volledig klaar voor gebruik!
 • Workshop 3D printen (+3D software) – Middels persoonlijke begeleiding door onze 3D experts
 • Gebruiksvriendelijke handleidingen en lesmateriaal voor primair onderwijs & secundair onderwijs
 • Support van Newcandle – Wij staan elke dag voor u klaar

Wat behandelen wij met u tijdens de workshop?

3D printer & onderwijs.nl biedt een volledige begeleiding aan, zodat de stap naar 3D printen op school een stuk kleiner en voornamelijk gemakkelijker wordt. De workshop wordt bij uw school op locatie gegeven. Hierbij worden alle facetten van het 3D printen besproken.

De workshop is voor maximaal 4 personen, omdat wij op die manier de kwaliteit van de workshop kunnen garanderen. Op die manier blijft de workshop namelijk een workshop en kunnen wij de volgende punten behandelen:

Voorbereiding – Installatie van de 3D printer & Installatie en configuratie van de 3D software

Leren omgaan met de 3D printer – Hoe werkt de 3D Printer?

Leren omgaan met de 3D software – Uitleg van de 3D print software & ontwerpprogramma’s.

Implementatie van de 3D printer – Hoe kan de 3D printer ingezet worden?

Afronding – Bespreken van de lessen & handleidingen


Spreekt het bovenstaande u aan of heeft u een vraag neem dan contact met ons op. Wij verwijzen u graag naar onze algemene pagina www.newcandle.nl.

3D printer en onderwijs.nl Nieuws

 • Cursus 3D printen
  Cursus 3D printen
  Cursus 3D printen Bij 3D printer & onderwijs.nl kunnen onderwijsinstellingen terecht voor een cursus 3D printen. Onze 3D print experts helpen basisscholen, middelbare scholen en...
 • 3D printen op het MBO
  3D printen op het MBO
  3D printen op het MBO 3D printen heeft de toekomst, zo ook 3D printen op het MBO. Ook verschillende scholen hebben dit al gezien én...
 • Ultimaker 3 kopen
  Ultimaker 3 kopen
  Ultimaker 3 kopen Bij Beamers & Touchscreens.nl kunt u nu de Ultimaker 3 kopen. Ultimaker heeft zich door de jaren heen bewezen als meest betrouwbare...

Contactgegevens

3D printer & onderwijs.nl
Steupelstraat 40
3065 JE Rotterdam
Nederland

Tel: 010 - 800 9885

Erkend Leerbedrijf

Onderdeel van Newcandle