010 - 800 9885

Cursus 3D printen

Cursus 3D printen

Bij 3D printer & onderwijs.nl kunnen onderwijsinstellingen terecht voor een cursus 3D printen. Onze 3D print experts helpen basisscholen, middelbare scholen en het MBO bij de implementatie van het 3D printen op school.

Deze cursus 3D printen is onderdeel van het Educatiepakket 3D printen. Dit Educatiepakket bestaat naast de cursus 3D printen uit lesmaterialen, gebruiksvriendelijke handleidingen en het gebruiksmateriaal. Het is dus een totaalpakket voor scholen die willen beginnen met 3D printen.

Wat komt er voorbij tijdens de cursus 3D printen

Cursus 3D printenTijdens de cursus 3D printen komen alle facetten van het 3D printen aan bod. Zo kunt u denken aan het kalibreren van de 3D printer en het invoeren van het filament. Het 3D printen is bijna voor iedereen nieuw. Het is dan ook fijn dat het mogelijk is om samen met onze 3D printer experts te kunnen voelen hoe het allemaal precies werkt.

Ook komen tijdens de workshop 3D printen de verschillende 3D ontwerpprogramma’s aan bod. Het Educatiepakket 3D printen van Newcandle werkt met de ontwerpprogramma’s Doodle 3D, Tinkercad en 123D Design. Met deze ontwerpprogramma’s is er voor iedere leeftijd wat wils. Alle programma’s hebben namelijk een moeilijkheidsgraad. Hierdoor biedt het ene programma net wat meer mogelijkheden dan het andere programma.

We adviseren om tijdens de workshop 3D printen de groep zo klein als mogelijk te houden. Op deze manier kunnen we de kwaliteit van de workshop blijven garanderen. Als de groep van de workshop groter wordt dan 3 á 4 personen, wordt het eerder een presentatie dan een workshop. We werken immers met de 3D printer die u aangeschaft heeft. Het is belangrijk dat u en uw collega’s het kalibreren en het invoeren van het filament een keer proberen.

Het fijne aan de 3D printcultuur de deelcultuur. De 3D ontwerpprogramma’s waarmee de lessen worden geschreven zijn gratis en open source. Deze programma’s zijn dan ook door iedereen gratis te gebruiken.

Bent u op zoek naar meer informatie? Wij verwijzen u graag naar onze algemene pagina: www.newcandle.nl.

3D printer en onderwijs.nl Nieuws

 • Cursus 3D printen
  Cursus 3D printen
  Cursus 3D printen Bij 3D printer & onderwijs.nl kunnen onderwijsinstellingen terecht voor een cursus 3D printen. Onze 3D print experts helpen basisscholen, middelbare scholen en...
 • 3D printen op het MBO
  3D printen op het MBO
  3D printen op het MBO 3D printen heeft de toekomst, zo ook 3D printen op het MBO. Ook verschillende scholen hebben dit al gezien én...
 • Ultimaker 3 kopen
  Ultimaker 3 kopen
  Ultimaker 3 kopen Bij Beamers & Touchscreens.nl kunt u nu de Ultimaker 3 kopen. Ultimaker heeft zich door de jaren heen bewezen als meest betrouwbare...

Contactgegevens

3D printer & onderwijs.nl
Steupelstraat 40
3065 JE Rotterdam
Nederland

Tel: 010 - 800 9885

Erkend Leerbedrijf

Onderdeel van Newcandle