010 - 800 9885

Doodle 3D

Doodle 3D is de perfecte ontwerpsoftware om uw leerlingen kennis te laten maken met 3D ontwerpen en 3D printen. Het ontwerpprogramma is er in 2 verschillende varianten: het Doodle 3D Wifi kastje en de Doodle 3D transform app.

Doodle 3D Wifi Kastje

Doodle 3D maakt van een tweedimensionale tekening, een drie dimensionaal object. Het verloop en de hoogte van deze 3e dimensie is in het programma aan te passen. Doodle 3D is een eenvoudig programma en is daarom perfect geschikt om kennis te 3D printen. Uw eerste 3D print kan binnen 5 minuten voor u liggen! Op deze manier blijven de leerlingen geprikkeld en kunnen de zij daarna voor de langere termijn aan de slag met ingewikkeldere ontwerp programma’s. Bij ingewikkeldere ontwerpprogramma’s kunt u denken aan Tinkercad en 123D Design.

De leerlingen worden door middel van de Doodle voor het eerst in contact gebracht met de 3D techniek. Om andere projecten beter te kunnen doorlopen, leren de leerlingen eerst meer over het 3D printen zelf. De leerlingen leren waarom en waarvoor 3D print technieken kunnen worden ingezet.

Doodle 3D

Ontwerppagina van het Doodle 3D Wifi kastje

Doodle 3D Transform App

Sinds december 2016 is er, middels crowdfund platform Kickstarter, een nieuwe app gelanceerd: Doodle 3D Transform. Met deze ontwerp software is het mogelijk om complexere ontwerpjes te ontwerpen en draadloos uit te printen via Cura. Het geeft leerlingen net wat meer uitdaging dan het ontwerpprogramma van het Wifi kastje. Hieronder vindt u een promotie filmpje van Doodle 3D Transform.

Graag bekijken we samen met u wat de meest geschikte oplossing voor uw organisatie is. Indien u vragen heeft betreffende het Educatiepakket 3D printen, dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij zijn bereikbaar via de website, telefonisch en via de mail.

Voor onze algemene pagina verwijzen wij u graag naar www.newcandle.nl.

3D printer en onderwijs.nl Nieuws

 • Cursus 3D printen
  Cursus 3D printen
  Cursus 3D printen Bij 3D printer & onderwijs.nl kunnen onderwijsinstellingen terecht voor een cursus 3D printen. Onze 3D print experts helpen basisscholen, middelbare scholen en...
 • 3D printen op het MBO
  3D printen op het MBO
  3D printen op het MBO 3D printen heeft de toekomst, zo ook 3D printen op het MBO. Ook verschillende scholen hebben dit al gezien én...
 • Ultimaker 3 kopen
  Ultimaker 3 kopen
  Ultimaker 3 kopen Bij Beamers & Touchscreens.nl kunt u nu de Ultimaker 3 kopen. Ultimaker heeft zich door de jaren heen bewezen als meest betrouwbare...

Contactgegevens

3D printer & onderwijs.nl
Steupelstraat 40
3065 JE Rotterdam
Nederland

Tel: 010 - 800 9885

Erkend Leerbedrijf

Onderdeel van Newcandle