010 - 800 9885

Waarom een 3D printer op school?

Waarom een 3D printer op school?

In de toekomst zal het gebruik van de 3D printer steeds ‘normaler’ worden. We gaan toe naar een technologische verandering waarin iedereen zijn eigen producten zal kunnen uitprinten. Maar waarom een 3D printer op school? Door de leerlingen nu al in aanraking te brengen met de 3D printer en met het ontwerpen van 3D designs, zullen zij een mooie voorsprong hebben op leerlingen die hier niet mee zijn ‘opgegroeid’.

Creatief denkvermogen en technisch inzicht

De mensen die al kennis hebben gemaakt met het fenomeen 3D printen zijn laaiend enthousiast. Het vergroot vaardigheden als zelfstandigheid en samenwerking bij leerlingen. Ook het creatieve denkvermogen en het technisch inzicht van de kinderen wordt geprikkeld. Deze factoren zijn ook belangrijk om het onderwijs op het gebied van wiskunde, design, engineering en technologie een impuls te geven. Dit zijn dan ook redenen dat verschillende scholen al hebben gekozen voor een 3D printer op school.

Waarom een 3D printer op school?Waarom een 3D printer op school?

Het creatief denkvermogen en het technisch inzicht van leerlingen worden aangesproken wanneer leerlingen een driedimensionaal ontwerp maken. De betrokkenheid van leerlingen is erg groot doordat zij zien dat de 3D printer hen helpt bij het vervaardigen van hun ideeën! Vooral leerlingen met technisch inzicht maken grote stappen in het lesprogramma. Maar door onder meer het programma Doodle 3D te gebruiken, kunnen ook beginnende en jonge leerlingen al snel mooie ontwerpen maken. U kunt op de volgende link klikken om naar de pagina van de fabrikant te gaan: www.doodle3D.nl.

Het buitenland werkt steeds vaker met 3D printers

In sommige landen wordt de 3D printer op school al standaard opgenomen in het onderwijsprogramma. Met name Engeland, de VS en China zijn overtuigd van de toekomst van 3D printen. Er zijn in die landen al vergevorderde plannen om onderdelen als 3D printen op te nemen in het onderwijsprogramma. Naast 3D printen zal programmeren een standaard onderdeel worden binnen het onderwijs.

Heeft u vragen over de verschillende mogelijkheden van 3D printen voor u leerlingen? Neem dan contact met ons op. Daarnaast verwijzen wij u graag naar onze algemene pagina www.newcandle.nl.

3D printer en onderwijs.nl Nieuws

 • Cursus 3D printen
  Cursus 3D printen
  Cursus 3D printen Bij 3D printer & onderwijs.nl kunnen onderwijsinstellingen terecht voor een cursus 3D printen. Onze 3D print experts helpen basisscholen, middelbare scholen en...
 • 3D printen op het MBO
  3D printen op het MBO
  3D printen op het MBO 3D printen heeft de toekomst, zo ook 3D printen op het MBO. Ook verschillende scholen hebben dit al gezien én...
 • Ultimaker 3 kopen
  Ultimaker 3 kopen
  Ultimaker 3 kopen Bij Beamers & Touchscreens.nl kunt u nu de Ultimaker 3 kopen. Ultimaker heeft zich door de jaren heen bewezen als meest betrouwbare...

Contactgegevens

3D printer & onderwijs.nl
Steupelstraat 40
3065 JE Rotterdam
Nederland

Tel: 010 - 800 9885

Erkend Leerbedrijf

Onderdeel van Newcandle